2019 YILI ETKİNLİKLERİ

Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri, her yıl olduğu gibi 2019 yılı boyunca da, performanslarıyla Kadıköy Belediyesi’nin etkinliklerine renk kattılar. Bunun yanında uluslararası projeler dahil çeşitli projelerin katılımcısı olarak farklı ülke ve kurumların öğrencileriyle kaynaşma, birlikte sahne alma imkanı buldular.

Sayısı 30’u bulan  bu etkinlik ve projelerden  öne  çıkanlar ise şunlardı;

16-17 Ocak Erasmus projesi kapsamında;  Almanya, İspanya, İngiltere, Bostancı Ortaokulu ile ÇSM öğrenci ve öğretmenleri iki gün boyunca birlikte dans, ritim ve türkü atölyelerine katıldılar.

28 Ocak Halis Kurtça ÇKM’ inde Türk Müziği Devlet Konservatuarından gelen çocuklar birlikte  “Türk Müziği Çalgılarını tanıyalım” etkinliği yapıldı. Katılan öğrencilere Türk Müziği Çalgıları kitabı dağıtıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da konser veren ÇSM Orkestrası, 23 Nisan ve Cumhuriyet marşlarının yanı sıra klasik müzik ve film müziklerinden oluşan  repertuarıyla izleyenlere renkli dakikalar yaşattı.

Bu yıl Orkestraya Estreyikas d’İstanbul Seferad Korosu ile Hakkari Yüksek Ovadan gelen koro ve Çsm korosu marşlara, şarkılara eşlik etti. Konser sonrası halk dansları grubu öğrencileri görkemli danslarını sahnelediler. Ritmin Yıldızları ritim grubu öğrencileri ise  parkın girişinde gelen konukları ritmin coşkusu ile karşıladı.Geleneksel 23 Nisan ÇSM Resim bölümü sergisi CKM’de görkemli müzikli bir açılışla öğrencive velilerin katılımı ile gerçekleşti.

Bosna Konseri

20-23 Mayıs  tarihleri arasında, Nova –Sareyova Saray Bosna Müzik Okulu’nun davetlisi olarak  Bosna’ya giden ÇSM öğrencileri, Bosnalı      öğrencilerle birlikte ortak bir konser gerçekleştirdi.

Çevre Etkinliği -ÇSM Orkestrası Konseri

31 Mayıs Perşembe günü Kadıköy Özgürlük Parkı’nda düzenlenen Çevre Festivali açılışında yer alan ÇSM Oda Orkestrası, özel hazırladıkları parçaları parkın içine kurulan özel sahnede seslendirdiler. Keman, viyola, Çello, Flüt, Obua, Saksafon ve vurmalılar oluşan orkestraya konser de ayrıca ÇSM Çoksesli Çocuk Korosundan küçük bir grup da eşlik etti.

Bahçeşehir Koleji - ÇSM Pop Orkestrası Konseri

01 Haziran’da Bahçeşehir Koleji Ümraniye Kampüsü’nde,  Gençlik Haftası kapsamında gerçekleşen konserde, Cuma - ÇSM Pop Orkestrası, kampüslü gençlerle birlikte yaza merhaba dedi.

Yıl Sonu Gösterisi

15 Haziran’da CKM Büyük Salon’da  gerçekleşen etkinliklerde ÇSM öğrencileri, yıl boyunca öğrendiklerini izleyicilere sundular. Dans, bale ve drama gösterilerinin yanı sıra, müzik bölümü öğrencilerinin performansları velilerin büyük beğenisini kazandı. Gösteri sonunda mezun olan öğrencilere katılım belgeleri verildi.

Çizgi ve Sahaf Festivali

21-22 Ağustos'ta gerçekleşen  Çizgi ve Sahaf festivali açılış konserleri ÇSM Orkestrası tarafından yapıldı.

“Zelle 12” Projesi

2011 yılından beri Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ve bu yıl 03-13 Ekim arasında beşincisi gerçekleşen projeye Çocuk Sanat Merkezi’nden, beş keman ve iki vokal olmak üzere yedi öğrenci katıldı. Bu yıl “Women in Song” başlığıyla düzenlenen  proje kapsamında Almanya, Polonya ve Türkiye’den çocuklar bir araya gelerek orkestra ve koro çalışması yaptılar. Türkiye’den ÇSM öğrencilerinin katıldığı bir haftalık provadan sonra ilk konseri  09 Ekim Çarşamba günü Berlin Zelle 12 konser salonunda verildi. İkinci konser 10 Ekim’de Szcycecin (Polonya)  kentinin filarmoni konser salonunda, sonuncusu ise 12 Ekim’de Ingelheim (Almanya) kentinde verildi. Berlin’deki konser, Friedrichshain-Kreuzberg Müzik Okulu  kuruluşunun 70 yılına denk gelmesi nedeniyle özel bir önem taşıyordu.

Konserlerde, ağırlıklı olarak kadın bestecilerin pop ve caz parçaları seslendirildi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da Berlin’deki konseri izlemeye gelenler arasındaydı.

Hayvan Hakları Haftası

Hafta kapsamında 8 Ekim günü Hayvan Barınağını ziyaret eden  ÇSM Drama öğrencileri burada hayvanlarla ilgili müzikli  sunum gerçekleştirdiler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri

Çocuk Sanat Merkezi Orkestra, Korosu ve Ritmin Yıldızları öğrenci ve öğretmenleri Bağdat caddesinin iki farklı noktasında konser verdi.

12 Kasım Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde Ööğretmenler Günü Resitali

ÇSM öğretmen ve öğrencileri, Yeleğirmeni Sanat’ın büyülü atmosferinde dinleyicilerin karşısına çıktı.

Geri Dön